خدمات

توانبخشی Rehabilitation عبارت است از فرآیند کمک به افراد توانخواه که در اثر بیماری یا آسیب دچار افت عملکرد شده یا زمان به دست آورن حداکثر استقلال ممکن و یا روند بازیافتن توانایی های تدریجی بدون تجویز دارو.

شاخه های توانبخشی

ارتدوپدی فنی، بینایی سنجی، شنوایی شناسی، طب فیزیکی، فیزیوتراپی، کاردرمانی، گفتار درمانی و مشاوره توانبخشی

کاردرمانی: استفاده از رویکردهای درمانی به وسیله فعالیت در سطوح مختلف جسم، ذهن و روان که تمام سنین را در بر می گیرد و منجر به کاهش وابستگی و انجام ADL (Activity Daily Living ) در بالاترین سطح ممکن و افزایش اعتماد بنفس می شود.

مراجعه کنندگان چه کسانی هستند؟

  • اختلالات جسمی:
    1 – تأخیر حرکتی، فلج مغزی، درفتگی لگن، کج گردنی، الگوهای نادرست حرکتی و …
    2 – اختلالات نورولوژیک: پارکینسون، MS ، ALS ،سکته مغزی و …
    3 – ارتوپدی: ضایعات تاندونی، سوختگی، روماتیسم و دردهای مفصلی
    4 – مشکلات قلبی عروقی و تنفسی.
    5 – سرطان
    6 – کلیه و دیالیز
    7 – دیابت
    8 – اعتیاد
  • اختلالات ذهنی (اوتیسم، یادگیری و ADHD و …)
  • اختلالات روانی کودکان و بزرگسالان

به طور کلی در این بخش به بیماران در حوزه سلامت و درمان به دو صورت سرپایی و حاد و بستری خدمات ارائه می شود.

سایر خدمات قابل ارائه و مهم که در حوزه توانبخشی و ورزشی در این بخش قابل ارائه است عبارتند از:

  1. استفاده از تکنیک های ماساژ درمانی در تمام سنین )خصوصا ارائه راهکاری درمانی با استفاده از این تکنیک جهت نوزادان بستری در NICU ، کودکان و مشکلات قلبی(
  2. آنتروپومتری و ارزیابی توده بدنی و ارائه راهکارهای اصلاحی
  3. ارائه برنامه ریکاوری و سلامت ورزشکاران حرفه ای
  4. ریلکسیشن جهت کاهش ضربان قلب، افزایش ظرفیت تنفسی، بهبود و خونرسانی، کاهش اسپاسم، بهبود شرایط قلبی ریوی ناشی از استرس
  5. ارائه راهکارهای درمانی حوزه SI (Sensory Integration )

توانبخشی در حوزه ی درمان،پیشگیری و سلامت

در ادامه اختلالات جسمی و ذهنی به تفصیل شرح داده خواهند شد:

اختلالات جسمی

  • ضایعات بدو تولد و کودکی
    ضایعات بدو تولد و کودکی: فلج مغزی (CP)، در رفتگی لگن، تورتیکولی )کج گردنی(، فلج ارب، تأخیر حرکتی (MD)، الگوهای نادرست حرکتی، اختلال هماهنگی رشد (DCD)، اختلالات و بیماری های عصبی عضلانی (مانند دیستروفی عضلانی، نوروپاتی، میوپاتی)، نقایص لوله عصبی (اسپاینا بیفیدا)، بیماری های متابولیک، مشکلات تعادلی، ضعف و کوتاهی های عضلانی، اختلالات ژنتیکی سندرم داون، سندرم ویلیامز و …، اختلالات یکپارچگی حسی (SID) و اختلال در مهارت های دستی.
  • نوزادان زودرس
    مداخلات درمانی در این گروه ارائه می شوند عبارتند از: توانبخشی تنفسی (در نوزادانی که دچار مشکلات تنفسی، آپنه، ترشحات سیستم تنفسی و … هستند)، ماساژ تخصصی نوزادان زودرس جهت وزن گیری، بهبود رفلکس مکیدن، بهبود ترشحات هورمونی، وضعیت حرکتی و مفصلی، رفلکس ها، ارتباطات، سیستم گوارشی و دفعی، سیستم حسی – حرکتی – درکی و هوشی.
  • اختلالات نورولوژیک
    درمان توانبخشی جهت بهبود و افزایش سطح عملکرد و استقلال در ADL (Active daily living)بیماران نورولوژیک (از قبیل سکته مغزی، پارکینسون، MS ، ضربه مغزی، میاستنی گراویس، سندرم گیلن باره، مننژیت و …) خواهد بود.
  • اختلالات اورتوپدیک
    در این گروه که شامل انواع مشکلات سیستم اسکلتی و عضلاتی اعم از درد، کوتاهی، گرفتگی عضلات، مفاصل، آسیبهای تاندونی، سوختگی ها، روماتیسم و … می شود تکنیک های کاهش درد، بهبود و تقویت عضلانی و مفاصل و افزایش عملکرد، در صورت لزوم تجویز اسپلینت، آموزش عملکرد درست به کار گرفته می شود و توانبخشی دست به صورت کاملا تخصصی توسط Hand Therapist ارائه می شود.
  • بیماران قلبی تنفسی
    افرادی که دچار حمله قلبی، آنژیوپلاستی، جراحی قلب و … قرار گرفته اند و همچنین بیماران با حجم تنفس پایین یا سندرم های تنفسی مانند آسم و … از زمان بستری در بخش به صورت آموزشی (آموزش نحوه صحیح تنفس، الگوها و ریتم های مختلف تنفسی، پوزیشنینگ و … )، و عملی تحت درمان توانبخشی قرار خواهند گرفت و در این روند تا بعد از جراحی در بخش های قلبی ادامه خواهد داشت و ادامه درمان بعد از ترخیص در بخش توانبخشی و کاردرمانی با مدرن ترین تجهیزات و تحت نظر متخصص و همزمان با مانیتورینگ قلبی و سنجش مداوم VO2max تا رسیدن به عملکرد مطلوب ادامه خواهد داشت، همچنین ماساژ تخصصی جهت جلوگیری از بافت اسکار در نواحی جراحی و تکنیک های کاهش ادم ارائه می شود.
  • بیماران مبتلا به سرطان
    خدمات به این بیماران در زمان بستری در بخش و بعد از ترخیص نیز قابل ارائه است. عوارض ناشی از سرطان از قبیل درد، خستگی، اختلالات gait و تعادل، کاهش دامنه حرکتی، کاهش ظرفیت تنفسی و قلبی، کاهش عملکرد، اختلالات خلقی از قبیل افسردگی، عدم کنترل هیجانات و اختلالات خلقی همراه، دیابت ناشی از بدخیمی، مشکلات لنفی و گوارشی و سایر اختلالات فیزیولوژیکال (RBC ، W.B.C ، پلاکت) با مداخلات توانبخشی بالاخص کاردرمانی، قابل کنترل و کاهش خواهد بود و این امر به Qol (Qyality of Life) این بیماران کمک کرده و سطح ADL را بالا برده و در نهایت به سیر درمان این بیماران اعم از کودک و بزرگسالان کمک شایانی خواهد کرد.
  • بیماران کلیوی و دیالیزی
    درمان این بیماران در جهت کاهش ادم، کاهش دردهای مفصلی و کوتاهی ها، افزایش قدرت عضلانی و ارائه برنامه های فیزیکی لازم در جهت تعادل یونی و بهبود و وضوع دفع در این بیماران خواهد بود که در نهایت به بهبود عملکرد روزانه بیمار منجر می شود و همچنین از تکنیک های خاص ماساژ جهت کاهش درد، ادم و بهبود عملکرد هورمونی (آلدسترون، کورتیزول، آدرنوکورتیکوتروپین) استفاده خواهد شد.
  • بیماران مبتلا به سندرم متابولیک
    سرویس های آموزشی، ورزشی و تغذیه ای جهت این بیماران قابل ارائه خواهد بود.
  • بیماران Addict
    بیماران Addict از توانبخشی ورزشی و تجهیزات این بخش جهت کاهش درد، بهبود شرایط خلقی، بهبود شرایط هورمونی و افزایش انگیزه در بخش کاردرمانی و هیدروتراپی استفاده می کنند. این خدمات در طول دوره درمان (زمان بستری و بعد از ترخیص) بسیار کمک کننده خواهد بود.

اختلالات ذهنی

خدمات در این طیف شامل بیماران اوتیسم، ADHD ، یادگیری، اختلالات SI و سایر بیماری هایی که کاردرمانی به عنوان درمان اصلی آنها پیشنهاد شده است می شود. این افراد می توانند از خدمات Sensory Room یا اصطلاحا اتاق تاریک، ماساژ و تحریکات حسی کودکان، کاردرمانی ذهنی و توانبخشی در حوزه SI بهره گیرند. این خدمات در هر گروه توسط متخصص در همان حوزه قابل ارائه خواهد بود.

سایر خدمات قابل ارائه و مهم که در حوزه توانبخشی و سلامت در این بخش قابل ارائه می باشند عبارتند از:

  • ارائه راهکارهای ورزشی، تندرستی، سلامت و پیشگیری )جلوگیری از اختلالات سیستم اسکلتی، عضلانی و دفورمیتی ها، آتروز، رماتیسم، چاقی، دیابت و …، جلوگیری یا کاهش بیماری های ناشی از کار نظیر سندرم تایپیست و یا سایر سندرم های وابسته به موقعیت های شغلی
  • تجویز ورزش و ماساژ درمانی در درمان اختلالات منتال و فیزیکال
  • آنتروپومتری و ارزیابی توده بدنی و ارائه ی راهکارهای اصلاحی جهت کاهش چربی و بهبود وضعیت بدنی و تعیین تیپ بدنی و استعدادیابی ورزشی
  • ارائه برنامه ریکاوری ورزشی و سلامت ورزشکاران و راهکارهای مناسب جهت پیشگیری و درمان آسیب های ورزشی توسط متخصصین این حوزه
  • خدمات ریلکسیشن جهت کاهش ضربان قلب، افزایش ظرفیت تنفسی، بهبود خونرسانی، کاهش اسپاسم و بهبود شرایط قلبی تنفسی ناشی از استرس
  • استفاده از تکنیک های نوروتراپی در بیماران نورولوژیک و کودکان

سوالات متداول

چرا از بیماران خواسته می شود که در هر جلسه توانبخشی، هنگام ورود و خروج، به میزان دردی که دارند امتیاز دهند؟

اطلاع از میزان درد افراد قبل و پس از هر جلسه درمانی برای تراپیست ها بسیار حائز اهمیت است. در نظر داشته باشید که همه دردها بد نیستند، اما نحوه واکنش به درد و زمان بروز آن در پیشرفت برنامه درمانی شما بیماران بسیار مهم است. پاسخ به این قبیل سوالات برای مثال اینکه درد شما پس از یک جلسه درمانی تا چه اندازه است، به متخصصین ما در کلینیک بهسا کمک می کند تا شرح دقیق تری از چگونگی تأثیر درد بر توانایی عملکرد شما را ثبت کنند.

من به عنوان بیمار چطور می توانم به درمانگر خود کمک کنم تا او درک بهتری از علائم من داشته باشد و برای اهداف درمانی برنامه ریزی نماید؟

به طور کلی، تهیه لیستی از اموری که برای شما مشکل ایجاد می کنند می تواند بسیار مفید باشد. این امر به تراپیست این امکان را می دهد تا بهتر در عیب یابی مشکلات به شما کمک کند. یکی از اهداف ما در کلینیک بهسا این است که به شما در بازگشت به بالاترین سطح عملکرد کمک کنیم.

آیا با کنترل علائم، درد من باز می گردد؟

هیچ تضمین دقیقی برای بازگشت درد یا عدم آن وجود نخواهد داشت. اما در صورتی که درد شما بروز نمود، کارهایی را که طی جلسات توانبخشی با تراپیست خود انجام داده اید مرور کنید. پس از این جلسات قطعا شما قادر خواهید بود هرگونه جهش در درد را به تنهایی کنترل نمایید. در ضمن فراموش نکنید هر اندازه درد و مشکل شما حادتر باشد، زمان رسیدن به ریکاوری نیز طولانی تر خواهد بود. اما در صورتی که به تنهایی خواستید درد را کنترل کنید و این امر انجام نشد، می توانید با متخصصین کلینیک بهسا تماس حاصل فرمایید. کلینیک توانبخشی بهسا خدمات فیزیوتراپی در منزل را نیز ارائه داده و حتی پس از اتمام جلسات درمانی شما در کلینیک، در منزل در خدمت شما خواهیم بود.

چگونه می توانم با کلینیک شما در تماس باشم؟

شما می توانید در هر زمانی که مایل بودید سوالات یا نگرانی های خود را با ما در میان بگذارید. راه های ارتباطی ما در وب سایت کلینیک بهسا با دقت شرح داده شده است. ساده ترین راه این است که شما با کلینیک ما که در آن تحت درمان بوده اید یا هستید تماس بگیرید. ما تمام تلاش خود را می کنیم تا در ساعات اداری و تا آنجا که ممکن است به تماس های شما پاسخ دهیم. شما همچنین می توانید سوالات خود را در پیچ اینستاگرامی ما مطرح نمایید.

شما چند بیمار را در روز پذیرش می نمایید؟

تمام تلاش ما این است که برای هر بیمار، سفارشی ترین و دقیق ترین مراقبت ها و برنامه ریزی ها را ارائه دهیم تا به او در دستیابی به اهداف درمانی کمک کنیم. توجه داشته باشید که هر تراپیست به طور کاملا برنامه ریزی شده ای بیماران را تحت درمان قرار می دهد و از این رو شما عزیزان به منظور محدودیت زمانی و مراقبت های بیشتر، وقت های قبلی خود را تعیین کرده باشید.