درد و آسیب های اسکلتی عضلانی
سیستم اسکلتی عضلانی انواع مختلفی از ماهیچه های بدن را در بر می گیرند که هر یک نقش اساسی در عملکرد بدن ایفا می کنند. این سیستم به فرد اجازه می دهد حرکت کند، غذا بخورد و حرف بزند. علاوه بر این، مسئول کنترل ضربان قلب، هضم و تنفس نیز می باشد.
بیماری ها یا درد و آسیب های اسکلتی عضلانی نیز به تمامی اختلالات و بیماری های مربوط به استخوان ها، ماهیچه ها و مفاصل اشاره دارد. درد و آسیب های به وجود آمده می توانند زندگی و فعالیت روزمره فرد را دچار اختلال کنند.
چه عواملی باعث آسیب اسکلتی عضلانی می شوند؟
دلایل ایجاد درد و آسیب اسکلتی عضلانی می تواند متفاوت باشد. زمانی که این ماهیچه ها ساییده یا پاره شوند، فعالیت های روزانه نیز مختل خواهند شد. علاوه بر ساییدگی یا پارگی، ضربه به این نواحی مانند حرکات سریع، شکستگی، پیچ خوردگی، تصادفات و … می توانند باعث درد و آسیب اسکلتی عضلانی شوند.
از سایر عوامل ایجاد کننده آن می توان به بی حرکتی طولانی مدت، حرکات تکراری یا فشار موضعی نیز اشاره نمود. تغییر در وضعیت استقرار بدن نیز می تواند کوتاه شدن عضلات را موجب شده و در نتیجه سبب درد و آسیب دیدگی شود.
انواع بیماری های اسکلتی عضلانی
به طور کلی از میان انواع بیماری های اسکلتی عضلانی که نواحی مثل زانو، کمر، گردن، لگن، شانه ها، ک و ساق پا یا مچ و انگشتان دست را درگیر می کنند می توان به موارد زیر اشاره نمود:
- دیسک بین مهره ای
- آرتروز مفاصل و ستون فقرات
- التهاب تاندون و مفاصل
- انحراف ستون فقرات
- فیبرومالژیا
- سندرم کانال کارپ
- انواع میوپاتی ها و نوروپاتی های محیطی
- سندرم درد میوفاسیال
علائم رایج درد اسکلتی عضلانی
بیشترین شکایات این بیماران این است که تمام بدن آنها درد می کند. گاهی اوقات نیز در عضلات خود احساس کشیدگی، پیچ خوردگی یا سوزش می کنند. رایج ترین علائم این بیماری عبارتند از:
- خستگی
- اختلالات خواب
- درد
این اختلالات یکی از بیماری های ناشی از شغل نیز می باشد و می توانید تأثیرات مختلفی را بر سلامت عمومی افراد در کسب و کارهای مختلف بگذارد.
تشخیص بیماری های اسکلتی عضلانی
پزشک متخصص برای تشخیص این نوع بیماری معاینه فیزیکی انجام می دهد و سوابق پزشکی بیمار را مورد بررسی قرار می دهد. علاوه بر این، او می تواند برای تأیید تشخیص از مطالعات تشخیصی بهره گیرد.
درمان درد عضلانی و اسکلتی
انواع مختلفی از درمان ها برای درد و آسیب های عضلانی و اسکلتی در نظر گرفته شده است. درمان هایی مثل انواع داروهای ضد التهاب غیر استروئیدی که برای درمان درد یا التهاب مورد استفاده قرار می گیرند و یا داروهای افزایش دهنده سطح سروتونین و نوراپی نفرین که انتقال دهنده های عصبی بدن بوده و باعث تعدیل خواب، درد و عملکرد سیستم ایمنی بدن می شوند.
سایر روش های درمانی عبارتند از تزریق با دورهای بی حسی یا ضد التهاب، طب سنتی یا طب سوزنی، درمان های بهبود پوکی استخوان و کاردرمانی یا توانبخشی. در کلینیک توانبخشی بهسا بیماران می توانند با رویکردهای مختلف درمانی مانند تکنیک های جدید ماساژ، تیپینگ، ایر کامپرشن و تکنیک های تقویت عضلات و تمرین درمانی از مزایای بسیاری بهره مند شوند و پس از کاهش درد، وارد مراحل بهبود عملکرد عضلات شده و در نهایت در روند ترمیم قرار گیرند. در این کلینیک ها، درمان های کاملا متفاوت و منحصربفردی ارائه شده و متخصصین سعی می کنند که بر روی درمان ضایعه ایجاد شده تمرکز کنند و درد و علائم بیماری را به حداقل برسانند.