فیزیوتراپی بیماری پارکینسون در سعادت آباد

فیزیوتراپی بیماری پارکینسون در سعادت آباد

فیزیوتراپی بیماری پارکینسون در سعادت آباد در مرکز توانبخشی بهسا – بهترین فیزیوتراپی غرب تهران – ارائه می شود.

بیماری پارکینسون یک اختلال عصبی مزمن و پیشرونده است که بر حرکت و عملکرد عصبی تأثیر می گذارد. این بیماری در درجه اول به دلیل از بین رفتن سلول های تولید کننده دوپامین در ناحیه ای از مغز به نام ماده سیاه ایجاد می شود. دوپامین یک پیام رسان شیمیایی است که مسئول انتقال سیگنال هایی است که حرکت را هماهنگ و کنترل می کند.

علت دقیق بیماری پارکینسون به طور کامل شناخته نشده است، اما اعتقاد بر این است که ترکیبی از عوامل ژنتیکی و محیطی در ایجاد آن نقش دارند.

در حالی که هیچ درمان قطعی برای بیماری پارکینسون وجود ندارد، درمان‌ها و استراتژی‌های مدیریتی مختلفی برای کاهش علائم، بهبود کیفیت زندگی و کند کردن پیشرفت بیماری در دسترس هستند. داروهایی مانند آگونیست های دوپامین و لوودوپا معمولا برای کمک به پر کردن سطوح دوپامین در مغز تجویز می شوند. فیزیوتراپی، گفتار درمانی، کاردرمانی و اصلاح شیوه زندگی نیز ممکن است برای مدیریت علائم و بهینه سازی عملکرد به کار گرفته شوند.


بیشتر بخوانید : توانبخشی پارکینسون در سعادت آباد


علائم پارکینسون

علائم حرکتی:

لرزش: معمولاً از یک دست شروع می شود، لرزش یا حرکات تکان دهنده یکی از علائم بارز پارکینسون است. آنها اغلب در حالت استراحت رخ می دهند و می توانند قسمت های مختلف بدن را تحت تاثیر قرار دهند.

برادی‌کینزی: کندی حرکت و مشکل در شروع یا اجرای حرکات ارادی. این می تواند منجر به کاهش حالات چهره، دست خط های کوچک و گام برداشتن شود.

سفتی: سفتی و انعطاف ناپذیری ماهیچه ها که می تواند منجر به درد عضلانی، سفتی مفاصل و مشکلات در وضعیت و تعادل شود.

بی‌ثباتی وضعیتی: اختلال در تعادل و هماهنگی، افراد را مستعد سقوط و مشکل در فعالیت‌هایی می‌کند که نیاز به تعادل دارند.

علائم غیر حرکتی:

تغییرات شناختی: بیماری پارکینسون همچنین می تواند بر عملکردهای شناختی از جمله حافظه، توجه و عملکردهای اجرایی تأثیر بگذارد.

مشکلات گفتار و بلع: تغییر در حجم گفتار، وضوح و مشکلات بلع ممکن است رخ دهد.

اختلالات خواب: بسیاری از افراد مبتلا به پارکینسون الگوهای خواب را مختل می کنند، از جمله بی خوابی، خواب آلودگی بیش از حد در طول روز، یا اختلال رفتاری خواب REM.

اختلالات خلقی: افسردگی، اضطراب، بی تفاوتی و سایر اختلالات خلقی در پارکینسون شایع هستند.

اختلال عملکرد اتونومیک: مشکلاتی در تنظیم فشار خون، هضم، کنترل مثانه و روده و سایر عملکردهای خودمختار ممکن است رخ دهد.

فیزیوتراپی بیماری پارکینسون در سعادت آباد

فیزیوتراپی نقش مهمی در درمان و توانبخشی افراد مبتلا به پارکینسون دارد. هدف آن بهبود حرکت، تحرک، تعادل و توانایی های عملکردی کلی است.

 

در زیر برخی از رویکردهای رایج مورد استفاده در فیزیوتراپی برای بیماری پارکینسون آورده شده است:

ورزش و فعالیت بدنی:

ورزش هوازی: درگیر شدن در فعالیت های هوازی منظم، مانند پیاده روی، دوچرخه سواری یا شنا، می تواند تناسب اندام قلبی عروقی، استقامت و عملکرد کلی حرکتی را بهبود بخشد.

تمرینات قدرتی: تمرینات هدفمند برای تقویت عضلات می تواند به بهبود تحرک، وضعیت بدنی و ثبات، بهبود عملکرد کلی بدن و کاهش خطر سقوط کمک کند.

تمرینات کششی و انعطاف پذیری: تمرینات کششی به حفظ یا بهبود انعطاف پذیری مفاصل و کاهش سفتی عضلانی کمک می کند، که اغلب توسط افراد مبتلا به پارکینسون تجربه می شود.

آموزش تعادل و هماهنگی: تمرینات خاصی که تعادل و هماهنگی را هدف قرار می دهند، مانند تای چی یا تمرینات تعادلی خاص، می توانند به بهبود ثبات و کاهش خطر سقوط کمک کنند.

آموزش راه رفتن:

تمرین راه رفتن بر بهبود الگوهای راه رفتن، طول گام، شروع قدم و ریتم تمرکز دارد. تمرین‌ها ممکن است شامل تکنیک‌هایی مانند عبور از موانع، استفاده از نشانه‌های دیداری یا شنیداری، یا تمرین فعالیت‌های دوگانه (انجام یک کار شناختی در حین راه رفتن) برای افزایش توانایی‌های راه رفتن باشد.

سایر راهکارهای فیزیوتراپی

آموزش وضعیت بدن:

رسیدگی به ناهنجاری های وضعیتی در فیزیوتراپی بیماری پارکینسون در سعادت آباد بسیار مهم است. فیزیوتراپیست ها ممکن است تمرینات و استراتژی هایی را برای ارتقای هم ترازی مناسب، بهبود وضعیت بدن و جلوگیری از خمیدگی یا یخ زدن ارائه دهند.

دستگاه های کمکی:

فیزیوتراپیست ها می توانند نیاز به وسایل کمکی مانند عصا یا واکر را ارزیابی کنند و راهنمایی هایی در مورد استفاده از آنها برای حمایت از تحرک و ایمنی ارائه دهند.

تحریک عمیق مغز (DBS):

در برخی موارد، افراد مبتلا به بیماری پارکینسون ممکن است تحت عمل جراحی تحریک عمیق مغز قرار گیرند. فیزیوتراپیست ها با ارائه توانبخشی پس از جراحی، از جمله تمریناتی برای بهبود کنترل حرکتی و هماهنگی، در بهینه سازی مزایای DBS نقش دارند.

آموزش و مدیریت خود:

فیزیوتراپیست ها آموزش و راهنمایی در مورد استراتژی هایی برای مدیریت علائم، حفظ انرژی و بهینه سازی فعالیت های روزانه ارائه می دهند. این ممکن است شامل توصیه هایی در مورد مکانیک مناسب بدن، تکنیک صرفه جویی در انرژی باشد.

 

 

بیشتر بخوانید :

بهترین کاردرمانی سعادت آباد

Tags: